Signatura del llibre: La Casa Tena

    • Data:26-04-2024
    • Hora:18:00
    • Lloc:Fira del Llibre
    • Caseta 108
    • València
    Signatura del llibre: La Casa Tena

    Dins del programa d’activitats de la Fira del Llibre de València, que se celebrarà del 25 d’abril al 5 de maig, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació organitza l'acte de la signatura del llibre La Casa Tena. Un segle d'imatgeria valenciana de Juan Bautista Tormos Capilla.

    La signatura del llibre es celebrarà el pròxim divendres 26 d’abril a partir de les 18:00 hores a la Fira del Llibre de València, Jardins de Vivers (Caseta 108), i comptarà amb la participació del autor Juan Bautista Tormos Capilla.

    El present llibre és un acurat i exhaustiu treball d'investigació sobre la Casa Tena de València, des dels inicis del més reconegut obrador d'imatgeria valencià envers l'any 1880, fins a la riuada del Túria de l'any 1957 que va provocar el seu tancament definitiu. El lector trobarà informació relacionada amb la vida artística i quotidiana d'un taller dedicat a l'escultura, la imatgeria i l'artesania religiosa tallada en fusta policromada, una forma d’art sacre que arribaria a formar part de la cultura popular de la ciutat de València entre els segles xix i xx.

    Juan Bautista Tormos Capilla és professor tècnic de Formació Professional d’Instal·lacions Electrotècniques i titulat en Música per l’especialitat de Piano. Ha sigut pioner en l’ensenyament en valencià i anglés dins de l’FP, ponent del CEFIRE i coordinador de projectes Erasmus+, una acció formativa amb la qual va aconseguir el Premi Nacional al millor Tutor Europass en 2016. Les seues investigacions han anat dirigides al món de l’etnomusicologia i la imatgeria valenciana, principalment la del període de la postguerra. És autor de llibres com Estudi musicològic als Gojos del Santíssim Crist de les Ànimes (2006), un treball acadèmic que el va inspirar a l’hora de compondre la Marxa processional homònima (2007), Los Gozos al Santísimo Cristo de la Sed de Gaibiel: imagen, poesia y música (2009), Art sacre: imatges (2011), Tresors del patrimoni imatger montcadí (2012) i el monogràfic La imagen de san Vicente Ferrer de Vinalesa (2013).

    A més, té publicats nombrosos articles sobre aquesta temàtica i també ha participat en títols com 101 hechos legendarios en la historia de Valencia (2013), 101 relatos de la publicidad antigua (2018), Símbolos: características, sentido y proyección (2019) i Tiempo e historia: identidad y manifestaciones (2020).